» » آغاز حمایت عملی از کسب و کارهای قرآنی
آغاز حمایت عملی از کسب و کارهای قرآنی
معاون مرکز رشد و شکوفایی فناوری‌ها و هنر قرآنی از آمادگی این مرکز برای دریافت ایده‌های قرآنی و کمک به صاحبان ایده‌ها برای اجرایی کردن و تبدیل کردن ایده‌ها به محصول خبر داد.

محمدصادق برادران، معاون مرکز رشد و شکوفایی فناوری‌ها و هنر قرآنی در گفت‌وگو با خبرگزاری بین‌المللی قرآن(ایکنا) از آمادگی این مرکز برای پذیرش و حمایت از ایده‌های قرآنی و ارائه خدمات به کسب و کارهای قرآنی خبر داد و گفت: مرکز رشد و شکوفایی فناوری‌ها و هنر قرآنی پس از یک سال انجام مطالعات میدانی، بازدید و بررسی مراکز رشد مختلف در کشور و انجام مطالعات نظری موفق شد تایید فعالیت خود را از وزارت علوم و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری دریافت کرد.

وی با اشاره به برگزاری ۱۰ جلسه رویداد «طلوع برکت» در دانشگاه‌های مختلف و آشنا کردن دانشجویان با کارآفرینی، ایده پردازی و ایجاد کسب و کار قرآنی، گفت: در حال حاضر «مرکز رشد و شکوفایی فناوری‌ها و هنر قرآنی» آماده پذیرش صاحبان ایده‌ها و طرح‌های قرآنی و حمایت از آنها است.

آماده حمایت از ایده‌های قرآنی برای تحقق و عملیاتی شدن ایده‌ها هستیم

برادران در ادامه عنوان کرد: ما به دنبال این هستیم که افرادی که ایده‌های خلاقانه در حوزه‌های دینی و قرآنی دارند و یا محصولاتی تاکنون به صورت نمونه تولید کرده‌اند که مشابه و نمونه‌های آن در بازار کم است و قابلیت به دست آوردن بازار در آینده و سرمایه گذاری را دارد و نیز محصولات جدیدتر قرآنی را جذب مرکز کرده با حمایت و پشتیبانی از فعالیت های آنها زمینه تبدیل ایده به محصولات قرآنی را فراهم کنیم.

وی با اشاره به عرضه برخی محصولات قرآنی مانند قلم های قرآنی که برای اولین بار از خارج از کشور وارد ایران شد، گفت: ما نگران این هستیم که مانند سال‌های گذشته برخی ایده‌ها و محصولات قرآنی از خارج از کشور وارد کشور ما شود.

حمایت از شرکت ها و مؤسسات قرآنی در حال ورشکستگی

معاون مرکز رشد و شکوفایی فناوری‌ها و هنر قرآنی ادامه داد: علاوه بر افرادی که دارای ایده‌های قرآنی هستند، تعدادی از مؤسسات و شرکت‌های قرآنی نیز هستند که طرح‌های نویی دارند اما قابلیت اجرا کردن و امکانات لازم را ندارند و نیازمند حامی برای اجرای طرح‌های جدید قرانی خود هستند. همچنین اگر بررسی از وضعیت کسب و کارهای قرآنی انجام شود باید گفت که متأسفانه بسیاری از این کسب و کارها در حال تعطیل شدن است. به عنوان مثال افرادی مؤسسات تولید لوح فشرده آموزش قرآن دارند اما دیگر تولید لوح فشرده بازدهی اقتصادی ندارد اما اگر این فرد بتواند کسب و کار خود را با یک ایده جدید تغییر دهد به عنوان مثال دست به تولید برنامه‌های تلفن همراه بزند، می‌تواند کسب و کار خود را ادامه دهد در غیر این صورت مجبور می‌شود کسب و کار خود را تعطیل کند.

وی اعلام کرد: بر همین اساس اگر مدیر چنین مجموعه‌هایی ایده‌هایی دارند ولی امکانات اجرای ایده خود را ندارد می‌تواند به مرکز رشد مراجعه کرده و با تشکیل یک تیم دست به طراحی محصول زده و مؤسسه خود را متحول کنند.

۲ گروه می‌توانند متقاضی دریافت خدمات مرکز رشد شوند

برادران با اشاره به اینکه دو گروه می توانند درخواست دریافت خدمات از مرکز رشد داشته باشند، گفت: گروه اول فرد یا گروهی هستند که شرکت ندارند، مثلاً جوان و فارغ التحصیل رشته‌های مختلف هستند که ایده‌های قرآنی دارند، این افراد با مراجعه به مرکز رشد می‌توانند ایده قرآنی خود را مطرح کنند. این فرد یا گروه پس از تأیید مرکز وارد مرحله پیش رشد می‌شود.

وی تشریح کرد: در مرحله پیش رشد، ۶ ماه فرصت به فرد داده می شود که بر روی ایده خود کار کند و به یک محصول اولیه یا یک طرح کسب و کار مشخص دست پیدا کند و آماده باشد که برای کسب و کار اولیه خود یک شرکت ثبت کند. ما مکان فعالیت را در اختیار این فرد یا تیم قرار می‌دهیم.

برادران ادامه داد: گروه دوم افرادی هستند که شرکت خود را ثبت حقوقی کرده و صاحب شرکت هستند. این افراد سه سال فرصت دارد که از خدمات مرکز رشد استفاده کند.

چگونه با مرکز رشد ارتباط برقرار کنیم؟

وی در خصوص نحوه برقراری ارتباط با مرکز رشد نیز گفت: افراد و شرکت‌های علاقه‌مند برای دریافت خدمات مرکز رشد می‌توانند از سه شیوه استفاده کنند. شیوه اول حضور در مرکز رشد و پر کردن فرم و تشریح ایده خود است. آدرس مرکز رشد: « تهران، خیابان انقلاب، خیابان قدس - خیابان بزرگمهر، پلاک ۹۸ طبقه اول است»، دوم با استفاده از سایت مرکز به ادرس : http://quranati.ir/ است و راه سوم برقراری تماس تلفنی با کارشناسان مرکز از طریق شماره تلفن های ۶۶۴۱۰۱۸۰ -۶۶۴۱۰۲۳۹ و نیز شماره‌های ۶۶۴۱۰۲۵۴ -۶۶۴۱۰۲۴۸ است.

معیار پذیرش ایده‌ها:

برادران اعلام کرد: معیارهای پذیرش افراد و شرکت‌ها برای دریافت خدمات حمایتی مرکز رشد این است که ایده و یا محصولی ارائه شود که هم جنبه نوآورانه دارد و هم جنبه قرآنی. یعنی به محض اینکه درخواست به مرکز ارائه شود اول بررسی می‌شود که ایده قرآنی و نوآورانه است یا خیر.

وی همچنین گفت: مسئله دوم بررسی وضعیت فرد یا تیم است. جذب کسی که فرصت تمام وقت برای کار بر روی ایده خود را ندارد و صرفاً می‌تواند حضور پاره وقت داشته باشد در اولویت‌های مرکز رشد نیست و افرادی که درخواست می‌دهند لازمه دریافت خدمات مرکز رشد این است که حداقل یک فرد (در صورت تیم بودن) تمام وقت در مرکز حضور داشته باشد و کار کند.

در تمام مراحل کارشناسان مرکز رشد در کنار ایده پردازان هستند

معاون مرکز رشد و شکوفایی فناوری‌ها و هنر قرآنی با تأکید بر اینکه در تمام مراحل کار، کارشناسان مرکز رشد به صورت دائمی به تبدیل ایده به کسب و کار قرآنی کمک می کنند، گفت: انواع آموزش‌ها، مشاوره‌ها، اطلاع رسانی و ... در طول کار به افراد ارائه می‌شود. همچنین خدمات حضور در نمایشگا‌ه‌ها، اطلاع رسانی، تبلیغات، بازاریابی و ... را به همراه یکسری از خدمات مالی در اختیار دارندگان ایده ها ارائه می‌دهیم.

وی خاطر نشان کرد که اگر احساس کردیم کسب و کار به سرمایه گذاری برای جهش احتیاج دارد شرایطی را محیا می‌کنیم که خدمات مالی یا به صورت مستقیم از مرکز رشد و یا از محل دیگری برای فرد و یا شرکت تأمین شود.

برادران در پاسخ به این سؤال که ایده به نام چه کسی ثبت می‌شود و چه منافعی برای مرکز رشد وجود دارد؟ گفت: ایده به نام طراح ایده ثبت می‌شود و به طور کلی موفقیت مراکز رشد در موفقیت هسته‌ها، شرکت‌ها و گروه‌هایی است که در مرکز فعال هستند. یعنی معیار موفقیت ما این است که چند گروه و هسته موفق در مرکز ما فعال هستند. بنابراین ما به دنبال منافع مادی شاخص و مستقیم نیستیم بلکه منفعت اصلی ما این است که بگوییم چند شرکت، گروه و محصول در مرکز ما شکل گرفته است.

وی خاطر نشان کرد که اگر سرمایه گذاری مالی بر روی طرح ها داشته باشیم احتمال دارد در سهام شرکت های تأسیس شده شریک شویم اما به طور کلی رویه این نیست که در سهام شرکت ها شریک شویم و فقط شرایط را مهیا می‌کنیم.

اولویت دریافت خدمات با افراد خلاق، متعهد و با انگیزده است

معاون مرکز رشد و شکوفایی فناوری‌ها و هنر قرآنی در ادامه از انتظارات خود از صاحبان ایده‌ها گفت و اظهار کرد: انتظار داریم کسانی برای پیگیری و تحقق ایده هایشان به این مرکز بیایند که انگیزه و تعهد لازم را داشته باشند چرا که برخی ایده دارند اما اهل اجرای آن نیستند. این افراد فعلاً در اولویت جذب و دریافت حمایت های ما نیستند و اولویت ما دریافت ایده هایی است که با افراد خلاق و متعهدی پیوند خورده باشد که با انگیزه باشند و ایده خود را دنبال کنند.

انتظار ما از جامعه قرآنی برای ارائه ایده‌های قرآنی بیشتر است

وی ادامه داد: انتظار ما از جامعه قرآنی برای ارائه ایده‌های قرآنی بیشتر است به خصوص در برخی حوزه‌های استراتژیک مانند حوزه‎های رسانه‌ای، انیمیشن سازی، بازی سازی، کلیپ های خلاقانه، سایت‌های رسانه ای خلاقانه، سینما و ... که با موضوع قرآنی محصولات خلاقانه تولید شود چرا که در کشور ما تولید چنین محصولاتی با محور قرآن محدود است و اگر کسی بخواهد در چنین فضایی کار کند از حضور وی استقبال می کنیم.

کدام ایده‌ها در اولویت حمایت قرار دارند

برادران همچنین گفت: در حوزه‌هایی مانند فناوری اطلاعات، نرم افزارهای قرآنی به ویژه نرم افزارهای تلفن همراه، فناوری‌های جدیدی که در حوزه فناوری اطلاعات هستند و موارد مشابه به دنبال جذب ایده‌هایی نو هستیم همچنین ایده‌هایی که مبتنی بر هنرهای قرآنی باشند مثلاً ایده هایی که به هنر تذهیب، خطاطی و ... جان تازه ای داده به نحو جدیدی به آنها نگاه کنند در اولیت حمایتی ما قرار می گیرند.

95/05/10